Lamellikompressorit

Lamellikompressori on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi monissa erityyppisissä paineilman käyttökohteissa. Lamellikompressorin edut tulevat parhaiten esiin suurilla vuosittaisilla käyttötuntimäärillä ja vaativissa käyttöolosuhteissa. Rakenteeltaan lamellikompressori on yksinkertainen: yksi pyörivä akseli, painevoidellut liukulaakerit, ei aksiaalista laakerointia. Pyörimisnopeus on alhainen, tyypillisesti 900-2000r/min. Rakenne on todettu pitkä-ikäiseksi myös käytännössä, asiakkaillamme on käytössä useita jo 100 000 käyttötuntia ylittäneitä Mattein valmistamia lamellikompressoreita.

Lamellikompressorin hyötysuhde on yleisesti samaa tasoa parhaiden 1-vaiheisten öljyvoideltujen ruuvikompressoreiden kanssa. Paras hyötysuhde lamellikompressorilla saavutetaan alhaisella kierrosluvulla: 1000r/min suoravetoisen Mattei Maksima -mallin ominaisenergiantarve on ainoastaan 5.4 kW/m3/min 7 bar työpaineella.

Lamellikompressori ja käyttömahdollisuudet

Lamellikompressori ei alhaisen äänitasonsa vuoksi tarvitse erillistä kotelointia (ERC-mallit). Koteloituna äänitaso laskee erittäin alhaiseksi ja mahdollistaa asennuksen tarvittaessa suoraan työtiloihin.

Voliteluöljyn kierto on toteutettu samalla periaatteella kuin öljyvoidelluissa ruuvikompressoreissa. Kompressori ei ylikuumene jatkuvassakaan käytössä. Öljyn lämpötilaa säätää termostaatti, joka ohjaa öljyn kiertoa jäähdyttimelle lämpötilan mukaan. Olemme toimineet Mattei –lamellikompressoreiden maahantuojana v.1989 asti. Mattei:n tehdas sijaitsee Milanossa. Valmistajalla on jo pitkä kokemus lamellikompressoreista, alkaen 1960-luvun alusta.

Pidämme normaalisti varastossa Mattei :n Blade –malleja sekä MC -sarjan kompressoreita. Myös rakennuskompressorit SRQ32 ja SRQ44 on saatavana normaalisti muutaman päivän toimitusajalla. Varastoimme myös Mattei kompressoreiden yleisimmät kulutusosat. Kompressoreiden huollot hoituvat myös kauttamme, joko meidän tai paikallisen sopimushuoltomme toimesta. Mattei lamellikompressoreita käytetään sekä kiinteästi asennetuissa kohteissa (mallit ERC, BLADE, AC, OPTIMA , MAKSIMA) että siirrettävissä sovelluksissa (mallit MC). Siirrettävistä malleista yleisin on omaa valmistettamme oleva kärryyn asennettu Mattei -rakennuskompressori. Tämä lamellikompressori on paljolti korvannut varsinkin tasoitetöissä aiemmin käytettyjä mäntäkompressoreita.

Mattei:n MC sarjan lamellikompressori sopii käytettäväksi normaalin sähkömoottorikäytön ohella yleisesti myös hydraulivetoisina tai mekaanisella vedolla varustettuna. Käyttökohteita ovat mm. kallioporauslaitteiden huuhteluilma, liikkuvan kaluston jarrujen paineilma, betonituotteiden ruiskutuslaitteiden vaatima paineilma ja lumitykit.

Uusin lisäys mallistoon ovat maakaasun ja biokaasun paineistukseen soveltuvat GC-mallit. Nämä ovat saatavana joko käyttövalmiina laitteina tai pelkkinä kompressori -yksikköinä laiterakentajille.

 

Mattei 200 sarja

ERC211 1.1kW 120 l/min 10bar

ERC211 1.5kW 160 l/min 10bar

ERC211 2.2kW 240 l/min 10bar

ERC211 3.0kW 320 l/min 10bar

 


Sarjasta löytyy erilaisia versioita

ER -kompressori, moottori, käynnistin

ERC -kuten yllä jälkijäähdyttimellä ja vedenpoistimella varustettuna

ERCS -kuten yllä asennettuna säiliön päälle

ERA -kuten ERCS varustettuna adsorptiokuivaimella

ERS -kuten ER säiliön päälle asennettuna

SRQ -pelkkä ilmapää sisältäen kompressorin, öljynjäähdyttimen ja kytkinosat

 


ERC - mallit:

tuotto: 0.12 - 11.5 m3/min 7 bar
paine: 7,10,13 bar
moottori: 1.1 - 75 kW

 


AC - mallit:

tuotto: 0.53 - 34 m3/min 7 bar
paine: 7,10,13 bar
moottori: 4 - 200 kW

 


Energiansäästömallit

Optima -sarja:
kaksinopeusmoottorit 1000 / 1500 1/min
moottorit 45 - 55kW
Maxima-sarja:
1000 1/min pyörivät kompressorit: 55-75 kW erinomainen hyötysuhde vain 5.4 kW/m3/min

Mattei-lamellikompressoreja käytetään myös erilaisissa sovellutuksissa:

-lumitykeissä

-porakalustossa

-autoissa

-hydraulivetoisina